Το MIA ORA γεννήθηκε όταν στην E-Marketing Clusters (Digital Agency), αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης.

Πιστεύω όλων μας στην εταιρεία, είναι ότι κάθε επιχείρηση και κάθε άνθρωπος πρέπει όχι απλά να μην επιδιώκει το κακό, αλλά να προσπαθεί έμπρακτα για το καλό, δεδομένου ότι όπως είπε κι ο Ιπποκράτης, δεν μπορούμε να ευημερούμε σε προσωπικό επίπεδο, σε μια κοινωνία που δεν ευημερεί.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από μια δωρεά σε κάποιο μεμονωμένο φορέα/οργάνωση.

Η δική μας μεγάλη ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας για να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό και τις επιχειρήσεις, ώστε να βοηθήσουμε όλους τους φορείς ταυτόχρονα και να μπορέσουμε έμμεσα να αλλάξουμε την ζωή πολλών.

Αρχίσαμε να επικοινωνούμε με τους φορείς και να συζητάμε για το πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι σε αυτούς και κατ΄ επέκταση σε όλους μας.

Ήταν ένα ταξίδι αποκάλυψη στον κόσμο των προβλημάτων, του πόνου, της καταστροφής, αλλά και του ανθρώπινου μεγαλείου.

Ήταν ένα ταξίδι σε θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους – περιβάλλον, ζώα, υγεία, φτώχεια – αλλά χάνονται στην ασημαντότητα της καθημερινότητας μας που πλανεύει το κριτήριο μας.

Ήταν η επίγνωση της παράλληλης πραγματικότητας που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας και που αύριο μπορεί να βιώσουμε κι εμείς.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι είναι στο χέρι μας ο κόσμος να γίνει ένα πιο φιλόξενο μέρος για εμάς και όσους αγαπάμε. Η συνειδητοποίηση ότι αν διαθέσουμε μια μόνο ώρα ο καθένας, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους, φάνηκε ότι άξιζε τον κόπο να διαδοθεί.

Η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά … δημιουργήθηκε η πλατφόρμα ενημέρωσης, το σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να βοηθήσει και δεν ξέρει πως.

Ας ξεκινήσουμε δίνοντας …
…. μια ώρα από τον χρόνο μας για να βοηθήσουμε εθελοντικά κάποια μεγάλη ιδέα.
…. την αξία μιας ώρας εργασίας μας σε κάποιο φορέα.
…. μια ώρα για να σκεφτούμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε τον κόσμο ένα υπέροχο τόπο για όλους !

Χαρίζοντας δηλαδή μια ώρα αγάπης κι ενδιαφέροντος σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη !

Δεν έχει σημασία το φύλο, η κοινωνική τάξη, το επάγγελμα, η ηλικία ή οι όποιες ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε μια ώρα να μετρήσει αλλιώς. Σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε, σίγουρα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα και να έχει σημασία για την ζωή κάποιου.

Με την ελπίδα ότι η δική μας ώρα θα καταφέρει να αλλάξει την ζωή έστω κι ενός ανθρώπου…. σας καλούμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι ανακάλυψης του πραγματικά σημαντικού.