Τι μπορείς να κάνεις

Δεν έχει σημασία το φύλο, η κοινωνική τάξη, το επάγγελμα, η ηλικία ή οι όποιες ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε μια ώρα να μετρήσει αλλιώς.
Σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε, σίγουρα υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα και να έχει σημασία για την ζωή κάποιου.

Πως να βοηθήσω - 1ora.gr

Αυτό που πάνω από όλα χρειάζονται οι φορείς είναι εθελοντές. Όσο περισσότεροι εθελοντές υπάρχουν, τόσο λιγότερη οικονομική ενίσχυση χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την δράση τους.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να βοηθήσει κάποιος εθελοντικά και σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητες και τα θέλω σου.

  1. Σκέψου ποιες μέρες και ώρες μπορείς να διαθέσεις για εθελοντική εργασία. Δεν έχει σημασία αν είναι λίγες ή πολλές.
  2. Κάνε μια λίστα των ακαδημαϊκών προσόντων σου (π.χ. γνώση ξένων γλωσσών, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, δίπλωμα οδήγησης κτλ)
    Να θυμάσαι όμως ότι το σημαντικότερο προσόν είναι η διάθεση σου να βοηθήσεις και είναι αρκετό !
  3. Κάνε μια λίστα αυτών που απολαμβάνεις να κάνεις (π.χ. να περνάς χρόνο με παιδιά, να κάνεις συντροφιά σε ηλικιωμένους ή ασθενείς, να επικοινωνείς με κόσμο, να τακτοποιείς και να καθαρίζεις ένα χώρο κτλ)
  4. Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του “MIA ORA” για να βρεις φορείς κοντά στην κατοικία σου, ώστε να μην χάνεις χρόνο στις μετακινήσεις.
    Βέβαια, έχε υπόψιν σου ότι πολλοί φορείς οργανώνουν δράσεις σε κεντρικά σημεία των πόλεων, ανεξάρτητα από την έδρα της οργάνωσης, οπότε μην βιαστείς να απορρίψεις κάποιους λόγο απόστασης.

Σημείωση :

  • Μην ξεχάσεις μετά την εμπειρία της εθελοντικής εργασίας να αξιολογήσεις τον φορέα. Το “MIA ORA” δεν έχει την δυνατότητα αξιολόγησης του έργου των φορέων, αλλά πιστεύουμε ότι οι εθελοντές είναι οι καλύτεροι κριτές. Είναι αυτοί που εκ των έσω βλέπουν το έργο που γίνεται και πρέπει να το μεταφέρουν σε όλους εμάς. (Η φόρμα αξιολόγησης κάθε οργάνωσης βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας καταχώρισης της.)
  • Επίσης υπάρχει η “Ethelon”, η οργάνωση που έχει στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στην Ελλάδα. www.ethelon.org
Πως να βοηθήσω - 1ora.gr
  1. Μπες στο Forum του “MIA ORA” και αναζήτησε ποια είδη χρειάζονται οι φορείς, που μπορεί να σου περισσεύουν. Θα μπορούσαν να είναι ρούχα, έπιπλα, μια τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο.
    Επίσης θα μπορούσε κάποια οργάνωση να χρειάζεται τις υπηρεσίες σου, αν για παράδειγμα είσαι ηλεκτρολόγος μπορείς να συνδράμεις με ηλεκτρολογικές εργασίες.
  2. Γράψε την απάντηση σου μέσα στο Forum του “MIA ORA”, μόλις βρεις κάτι που θα μπορούσες να διαθέσεις ή μια υπηρεσία που θα μπορούσες να προσφέρεις και ο φορέας θα σε καθοδηγήσει.
Πως να βοηθήσω - 1ora.gr

Κάνε μια δωρεά στον φορέα της επιλογής σου και να θυμάσαι ότι δεν έχει σημασία το ποσό, αλλά η κίνηση.
Χρησιμοποίησε το ευρετήριο του “MIA ORA” για να βρεις φορείς ανάλογα με την κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούνται και επέλεξε τα φίλτρα που επιθυμείς.
Στην συνέχεια διάβασε τις αξιολογήσεις του κοινού για να επιλέξεις. (Το “MIA ORA” δεν έχει την δυνατότητα αξιολόγησης του έργου των φορέων, αλλά πιστεύουμε ότι οι εθελοντές είναι οι καλύτεροι κριτές. Είναι αυτοί που εκ των έσω βλέπουν το έργο που γίνεται)

Πως να βοηθήσω - 1ora.gr

Γιατί να πάρεις το οποιοδήποτε προϊόν, ενώ μπορείς να επιλέξεις στην ίδια τιμή ένα προϊόν που δίνει μέρος των κερδών σε κάποια οργάνωση ?

Πλατφόρμα “MIA ORA”
Στην σελίδα του κάθε φορέα μέσα στην πλατφόρμα του “MIA ORA” στην παράγραφο που αναγράφεται με μπλε γράμματα Πως μπορώ να βοηθήσω; – 4. Αγορά προϊόντων που στηρίζουν την οργάνωση, θα βρείτε τον σύνδεσμο του ηλεκτρονικού καταστήματος της οργάνωσης, σε περίπτωση που διαθέτει.

Πως να βοηθήσω - 1ora.gr

Μπορεί για διάφορους λόγους να μην μπορείς να κάνεις τίποτε από τα παραπάνω… κι όμως μπορείς να βοηθήσεις :

Διέδωσε το μήνυμα της Μιάς Ωρας !

Μοιράσου την ιδέα της μιας ώρας στα social media ή μίλησε για αυτό στους φίλους σου. Κάποιος μπορεί να έχει τον χρόνο να βοηθήσει και να μην ξέρει πως.