11 Οκτωβρίου 2019

Αγαπώ και φροντίζω τον εαυτό μου

«I touch myself» anthem Καρκίνου του Μαστού - Mia Ora

Αγαπώ και φροντίζω τον εαυτό μου

Aυτοέλεγχος μέσω ψηλάφησης
«I touch myself» anthem Καρκίνου του Μαστού

 

Chrissy Amphlett - Mia Ora Blog

Η διάσημη αυστραλιανή τραγουδίστρια Chrissy Amphlett, χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά με το ιδιαίτερο ταλέντο της, την χωρίς ταμπού σεξουαλικότητα και την ατέλειωτη ενέργεια που κατέκλυζε την σκηνή σε κάθε της εμφάνιση. Η Chrissy άλλαξε την αυστραλιανή μουσική σκηνή με τις πρωτοποριακές της παραστάσεις, αλλά κυρίως άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Divinyls - Mia Ora Blog

Το τραγούδι «I Touch Myself» ήταν το μεγαλύτερο hit των Divinyls και άγγιξε εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1990, το single έφτασε στο N° 1 στα Australian charts και το Top 5 στο US Billboard Hot 100. Ήταν ένα τραγούδι που γιόρταζε τη γυναικεία σεξουαλικότητα όπως κανένα άλλο στο παρελθόν.

Chrissy Amphlett - Mia Ora Blog

Η Chrissy μεσουράνησε και χαρακτηρίστηκε από αυτό το τραγούδι, αλλά από τη στιγμή που ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, ήθελε το τραγούδι αυτό να γίνει ένας ύμνος της ιδέας, του να αγγίζουμε τον εαυτό μας για την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου.

Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Divinyls, Chrissy Amphlett ανακάλυψε τον καρκίνο του μαστού μέσω αυτοελέγχου, αφού οι μαστογραφίες και οι υπέρηχοι αρχικά δεν έδειξαν τίποτα. Αυτό της έδωσε την ιδέα να βοηθήσει τις άλλες γυναίκες να προλάβουν “αγαπώντας και αγγίζοντας τον εαυτό τους”

Chrissy Amphlett - Mia Ora Blog

Μπορεί η Chrissy να έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού το 2013, μετά την πολυετή διπλή μάχη με τον καρκίνο του μαστού και την σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά άφησε παρακαταθήκη την ελπίδα ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας.

Η Chrissy ήταν παθιασμένη με τη διάδοση της ιδέας της έγκαιρης ανίχνευσης της ασθένειας. Το «I Touch Myself Project» ξεκίνησε προς τιμή της το 2014, λίγο μετά τον θάνατο της, με αποστολή να δημιουργήσει εκστρατείες που ενθαρρύνουν και υπενθυμίζουν στις γυναίκες να αγγίζουν τους εαυτούς τους.

Chrissy Amphlett - Mia Ora Blog

Ο χήρος της Chrissy, Charley Drayton, δήλωσε:
«Η Chrissy θα ήθελε να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας».
«Να ακούμε τι συμβαίνει στο σώμα μας και να είμαστε πιο υπεύθυνοι για το πεπρωμένο μας, χωρίς να περιμένουμε αποκλειστικά από γιατρούς ή συμβούλους να πάρουν την ευθύνη για μας».

Chrissy Amphlett - Mia Ora Blog

Η οικογένεια, οι φίλοι της Chrissy και το Συμβούλιο Καρκίνου NSW (Cancer Council New South Wales) ξεκίνησαν το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού το “I Touch Myself” το 2014, ως φόρο τιμής σε αυτήν. Το βίντεο περιλαμβάνει 10 κορυφαίες Αυστραλιανές καλλιτέχνιδες (Olivia Newton John – που πάσχει και η ίδια από καρκίνο του μαστού – Megan Ουάσιγκτον, Sarah McLeod, Katie Noonan, Sarah Blasko, Suze DeMarchi, Deborah Conway, Kate Ceberano, Little Pattie και Connie Mitchell) σε μια νέα έκδοση a cappella του τραγουδιού, που χρησιμεύει ως πρεσβευτής για αυτοέλεγχο μέσω ψηλάφησης.

Το Συμβούλιο Καρκίνου NSW συνοψίζει το μήνυμα της εκστρατείας ως “Εντούτοις, η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την εξουδετέρωση αυτής της νόσου. Με αυτήν την εκστρατεία ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να γνωρίσουν καλύτερα τα στήθη τους, να γνωρίζουν τι είναι φυσιολογικό για αυτές και να συμμετάσχουν στην εξέταση του μαστού εάν είναι στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα »

Η Chrissy το εξέφρασε με σαφήνεια – ήθελε κάθε γυναίκα, ακούγοντας το τραγούδι να θυμάται να προσέχει και να αγαπάει τον εαυτό της, μέσα και έξω!

Olivia Newton – I touch my self – oxette «I touch myself» Anthem Καρκίνου του Μαστού

Divinyls: «I touch myself»

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την καμπάνια εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.