13 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα: Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Χριστούγεννα: Πώς μπορώ να βοηθήσω; - Mia Ora

Φέτος, όπως και σε κάθε εορταστική περίοδο, αρκετοί από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, που χρειάζονται στήριξη και καθοδήγηση για να βγουν από δύσκολες καταστάσεις, που έχουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμα και συνανθρώπους μας που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους και την πανίδα και τη χλωρίδα του τόπου μας γενικότερα. 

Άλλωστε τι είναι τα Χριστούγεννα αν όχι μια γιορτή στην οποία καλούμαστε να ανοίξουμε την καρδιά μας για να χωρέσει περισσότερους ανθρώπους. Τους συγγενείς, τους φίλους και τους υπόλοιπους συνανθρώπους που απαρτίζουν την κοινωνία μας. 

Εμείς στη Mia Ora μετά, από μηνύματα που έχουμε λάβει από ανθρώπους που νιώθουν αυτή την ανάγκη, ετοιμάσαμε ένα μικρό οδηγό με διάφορες Χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας μέσα στο επόμενο διάστημα.   

Χριστουγεννιάτικες  Φιλανθρωπικές Δραστηριότητες

  • Ο Σύλλογος γονέων και παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα  έχει ετοιμάσει ένα όμορφο κρεμαστό κολιέ – γούρι – για το 2020, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα από το eshop του συλλόγου για να στηρίξετε τις προσπάθειες του. 
  • Η Κιβωτός του Κόσμου διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό αγώνα Μπάσκετ και μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή. Τα έσοδα από αυτές τις εκδηλώσεις θα στηρίξουν τις προσπάθειες της Κιβωτού. 
  • Η Μ.Κ.Ο. Θεόφιλος για τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών θα πραγματοποιήσει  Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Athens Heart Mall.
  • Οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, έχουν δημιουργήσει κάποια πολύ ωραία Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε είτε για εσάς ή για να τα χαρίσετε. Μπορείτε να τα βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου στην Καλλιθέα ή διαδικτυακά από τη σελίδα τους. 
  • Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σείριος Θερμαϊκού συμμετέχει στο Anatolia Christmas Bazaar στο Macedonia Hall με είδη δώρων, ημερολόγια και άλλες δημιουργίες των εθελοντών και των φίλων του Συλλόγου. Αναζητήστε τον πάγκο του Σείριου και στηρίξτε τις δράσεις του με τις αγορές σας. 
  • Η ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για τη στήριξη παιδιών με αναπηρία. Μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς από τα παραρτήματα του Συλλόγου ή διαδικτυακά από τη σελίδα τους, στηρίζοντας έτσι τις δράσεις τους και για να συμμετέχετε στην κλήρωση για τα πλούσια δώρα που προσφέρουν οι χορηγοί τους. 
  • Το δίκτυο απεξάρτησης και επανένταξης ΚΕΘΕΑ διοργανώνει διάφορα παζάρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.  
  • Η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων  διοργανώνει Bazaar στήριξης με δημιουργίες των “παιδιών” της.
  • Το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού  κλείνει 15 χρόνια λειτουργίας και σας προσκαλεί στα Χριστουγεννιάτικα Bazaar που συμμετέχει μέσα στο μήνα. 
  • Οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν πολυήμερα Bazaar, Χριστουγεννιάτικη βραδιά για ανθρωπιστικό σκοπό και έχουν δημιουργήσει τη δική τους ατζέντα για το 2020 που μπορείτε να αποκτήσετε για να βοηθήσετε το έργο τους.
  • Η Κοιν.Σ.Επ ARTΕμείς διοργανώνει διάφορα Χριστουγεννιάτικα Bazaar σε διάφορους χώρους και ημερομηνίες. 
  • Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας διοργανώνει τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον Πειραιά. 
  • Η φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας Καρίτας Αθήνας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και ολοήμερη εκδρομή στην Παιανία για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  • Η Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού διοργανώνει την εκδήλωση “Καφεδάκι με ευχές για καλές γιορτές”, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Επίσης διαθέτει πανέμορφα καλλιτεχνικά ημερολόγια που δημιούργησαν οι εθελοντές και φίλοι της οργάνωσης για σκοπούς ενίσχυσης των δράσεων της. 
  • Το Φιλανθρωπικό σωματείο Αμυμώνη διοργανώνει διάφορα Χριστουγεννιάτικα Bazaar μέσα στο μήνα με σκοπό τη στήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. 
  • Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων και Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Αργώ διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ και παζάρι για το κέντρο του στον Πειραιά. 
  • Το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση Εστία διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη αγορά με χειροποίητες δημιουργίες για τη στήριξη των δράσεων του. 

Αν πάλι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε κάποια από αυτές τις εκδηλώσεις για οποιοδήποτε λόγο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο χάρτη του Ευρετηρίου που βρίσκεται στην πλατφόρμα μας, να βρείτε τις οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή σας και να ενημερωθείτε για το έργο και τις δράσεις τους (δεδομένου ότι κάποιες Χριστουγεννιάτικες δράσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα) και να κάνετε μια δωρεά σε χρήματα ή και είδη ανάγκης. 

Το κοινωνικό έργο που πραγματοποιούν αυτές οι οργανώσεις απαιτεί πόρους και σε αρκετές περιπτώσεις οι ανάγκες είναι δύσκολο να καλυφθούν από τους ίδιους τους εθελοντές. Έτσι κάθε εισφορά σε ρούχα, τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές και φυσικά σε χρηματικά ποσά  και εθελοντική εργασία, ανάλογα με την περίπτωση, θα εκτιμηθεί! 

Καλά Χριστούγεννα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιοποιηθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.